wait
X
...
Kereső
Kulcsszó, cikkszám:

Ár, Ft:
-
Csak a kijelölt termékcsoportban
Megszűnt termékek között is
Csak a készleten lévő termékek között
Akciós termékek
Új termékek

Garanciális feltételek

Az eladó a webáruházban található egyes termékekre garanciát vállal. A garancia az eladó által kibocsátott számla bemutatásával érvényesíthető. Az eladó kizárólag minőségi hibákért vállal garanciát, az egyéb, a használat során, vagy nem rendeltetésszerű használatból eredő károsodásokért garanciát nem nyújt és felelősséget nem vállal. A webáruház választéklistájában szereplő késztermékekre az eladó, 6 hónap szavatosságot, illetve 1 év jótállást vállal terméktől függően. Az új tartós fogyasztási cikkekre a jogszabály egy éves jótállási határidőt ír elő, amely az átadás, vagy ha az üzembe helyezést a forgalmazó vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napjával kezdődik.
A jótállás alá tartozó termékek esetében, ha a fogyasztó a vásárlástól számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, az eladó nem választhatja az áru kijavítását, hanem köteles a meghibásodott árut - amennyiben van ugyanolyan árucikke - előzetes vizsgálat nélkül azonnal kicserélni. Ha a fogyasztási cikk átmenetileg nincs az eladó üzletében vagy raktárában az eladónak törekednie kell arra, hogy a kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze. Hibás teljesítés esetén a fogyasztó nemcsak szavatossági, illetve jótállási igényt érvényesíthet, de kérheti a hibás teljesítéssel okozott kára megtérítését is.
A garanciális csere terméket az eladó - ha lehetőség van rá - a telephelyén adja át a vevőnek, ha erre nincs lehetőség az eladó a saját költségén juttatja el a terméket a megrendelőnek.
Az eladó követelheti a vevőtől a termékben, termékekben okozott kár megtérítését, amennyiben a kár a nem rendeltetésszerű használatból, a termék nem megfelelő kezeléséből adódott.
Aktív alkatrészekre, félvezetőkre az alkatrészek speciális tulajdonságai miatt a garanciális feltételek nem érvényesíthetők.
Szakszerűtlen felhasználásból, beszerelésből adódó meghibásodásokra nem vonatkozik a garancia.
Mivel üzletünk speciális, szaktudást igénylő alkatrészeket is forgalmaz, így azok esetében - amennyiben garanciális igény merül fel - minden esetben szakszerviz által kibocsájtott szakvéleményre, vagy a vásárló szakirányú végzettségének igazolására van szükség, a hiba pontos meghatározása mellett.